Донецька область отримала нову стратегію розвитку до 2020 року

Донецька область отримала нову стратегію розвитку до 2020 року

Укрінформ
У Краматорську колегія Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, в якій взяли участь представники ПРООН, затвердила Стратегію розвитку Донецької області до 2020 року.

Про це інформує прес-служба адміністрації.

"Під час її презентації в залі були присутніми представники ПРООН, які спільно з фахівцями ОДА й громадськістю працювали над створенням оновленого документа", - йдеться у повідомленні.

На колегії зазначили, що попередня стратегія втратила свою актуальність, оскільки в Донецькій області з'явилися нові пріоритети безпеки й змінилося соціально-економічне становище.

За словами директора департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксани Головко, громадськість активно залучалася до обговорень Стратегії на сайті Донецької облдержадміністрації, у соціальних мережах і під час публічних обговорень. Робота розпочалася ще в липні 2015 року.

Результатом спільних дій стало оновлення аналітичної частини документу, визначення пріоритетів розвитку області, визначення стратегічного бачення і цілей, а також індикаторів виконання на шляху до розвитку Донбасу.

Головко заявила, що в прийнятій Стратегії  було обрано чотири головних мети: економічний розвиток і підвищення зайнятості населення, підвищення здатності місцевого самоврядування, розвиток і надання якісних соціальних послуг і вирішення питань ВПО, а також побудова безпечного суспільства.

Радник з питань відновлення та стабілізації в Україні, керівник проектного Офісу ПРООН Кунал Дхар привітав усіх, хто працював над Стратегією із завершенням плідної роботи.

"Нам необхідно розробити проектний підхід до відновлення та розвитку миру на Донбасі. Присутність тут іноземних донорів потребує їхньої організації, тому нам необхідно мати систему, щоб допомога була ефективною й скоординованою", - підкреслив Дхар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-