Бойовики вкотре зірвали ремонт газопроводу

Бойовики вкотре зірвали ремонт газопроводу "Мар'їнка-Красногорівка"

Укрінформ
Донецькі бойовики в черговий раз зірвали ремонтні роботи на газопроводі "Мар'їнка-Красногорівка", незважаючи на попередні домовленості та присутність представників ОБСЄ та Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник прес-центру штабу АТО майор  Антон Миронович.

"Вчора, 22 травня, згідно досягнутих угод між керівниками груп української та російської сторін СЦКК  мали продовжитися ремонтно-відновлювальні роботи на газопроводі високого тиску "Мар'їнка-Красногорівка". Все було готове до початку робіт, однак вони не розпочалися, через те, що представники окремих районів Донецької області зненацька відмовилися від попередньо наданих гарантій", - повідомив Миронович.

За його словами, вже о 9 годині ранку бригада ремонтників мала взятися до виконання запланованих робіт.  Планувалося прокладання технологічної траншеї, укладання близько 70 метрів газової труби з наступним її загортанням .

"Здавалося врахували кожну важливу деталь: повідомлення російської сторони СЦКК про те, що ОРДО погоджує проведення цих робіт та запевняє в тому, що гарантує виконання режиму припинення вогню. Крім того, по обидва боки лінії розмежування сторін чатували виставлені патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а на своїх місцях перебували і спостерігачі української та російської сторін СЦКК", - заначив речник прес-центру штабу АТО.

Наразі триває складний процес домовленостей щодо початку ремонтних робіт.

Поруч з цим, речник прес-центру штабу АТО повідомив, що роботи, які були заплановані в межах відновлення магістрального водогону на ділянці "Петровська насосна станція – місто Луганськ", що безпосередньо розташована на території тимчасово окупованих окремих районів Луганської області, розпочалися вчасно.

"Українська сторона СЦКК у повному обсязі виконала свої зобов’язання перед ремонтниками і це дозволило останнім виконати весь необхідний мінімум робіт, що був запланований на вчорашній день. Відновлювальні роботи тривають", - заявив Миронович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-