З-під обстрілу Авдіївки евакуювали російських офіцерів СЦКК  - штаб

З-під обстрілу Авдіївки евакуювали російських офіцерів СЦКК - штаб

Укрінформ
Через загрозу життю та здоров’ю під час обстрілу бойовиками з важкої артилерії українських позицій та житлових кварталів в районі Авдіївки довелось евакуювати представників російської сторони СЦКК.

Про це заявили у прес-центрі штабу АТО.

"В ніч на неділю 22 травня проросійські незаконні збройні формування здійснили два потужні вогневі нальоти по позиціях сил АТО в районі Авдіївки.Бойовики застосували артилерійські системи калібру 122 мм, використання яких суворо заборонене Мінськими домовленостями. Згідно 4 пункту меморандуму укладеного за результатами Мінських домовленостей 20 вересня 2014 року, озброєння цього калібру повинно бути відведеним на відстань понад 16 кілометрів від лінії розмежування сторін", - йдеться у повідомленні.

У штабі підкреслюють: "Щільність вогню була настільки високою, що існувала пряма загроза для життя та здоров’я не лише місцевих мешканців та українських військовослужбовців, але й групи представників Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), до складу якої входили й двоє офіцерів ЗС РФ".

"Українська сторона зобов’язана гарантувати безпеку представників цієї спостережної місії. Тож під час артилерійського обстрілу група спостерігачів була евакуйована з Авдіївки. Окрім того, представники СЦКК від російської сторони мали змогу на власні очі пересвідчитись у грубому порушенні бойовиками НЗФ перемир’я", - зазначили у штабі.

Керівництво АТО на території Донецької та Луганської областей має надію на те, що факт обстрілу незаконними збройними формуваннями з важкого озброєння н.п. Авдіївка буде оперативно відображений у звіті СЦКК та СММ ОБСЄ, після чого будуть вжиті необхідні заходи із притягнення ватажків проросійських бандформувань до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-