СБУ не дала продати

СБУ не дала продати "за безцінь" хімзавод на Донеччині

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили спробу відчуження за борги державного бюджетоутворюючого підприємства на Донеччині в районі проведення антитерористичної операції, оціненого у понад півмільярда гривень.

Про це інформує прес-центр СБУ

"Керівництво одного з державних хімзаводів протягом 2012-2015 років створило штучну заборгованість перед підконтрольними структурами на більше ніж сто мільйонів гривень. Паралельно менеджмент розпродавав майже задарма обладнання держпідприємства", - зазначили у відомстві.

Кабінет міністрів включив підприємство до переліку запланованих до приватизації в 2016 році, цілісний майновий комплекс оцінено Фондом державного майна у понад 500 мільйонів гривень.

Натомість керівники підприємства ініціювали процедуру банкрутства з метою продажу "за безцінь" державного майнового комплексу підконтрольним структурам у рамках погашення штучної заборгованості. За оперативною інформацією, менеджмент підприємства переховується на тимчасово окупованих територіях.

"Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою планують вжити заходів із припинення процедури банкрутства. Згодом підприємство буде виставлено на приватизацію за ціною, яка визначена Фондом державного майна України", - зазначили в ГПУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-