У Слов’янському районі затримали любителя

У Слов’янському районі затримали любителя "постріляти з кулемета"

Фото
Укрінформ
Поліцейські затримали у Слов'янському районі Донетчини раніше судимого чоловіка, який на День перемоги влаштував в селі стрілянину з кулемета заради розваги.

Поліцейські затримали у Слов'янському районі Донетчини раніше судимого чоловіка, який влаштував в селі стрілянину з кулемета.

Про це повідомляє Слов'янський відділ поліції ГУНП в Донецькій області. 

 "30-річний раніше судимий житель Слов'янського району знайшов на звалищі ручний кулемет, понад сто патронів до нього і підствольний заряд. Замість того щоб здати зброю в поліцію, чоловік закопав його на задньому дворі. Зловмисник був затриманий після того, як з другом вирішив випробувати зброю в дії", - йдеться у повідомленні.

До поліції жителі села Долина Слов'янського району звернулися тиждень тому після того, як почули автоматну стрілянину на краю населеного пункту. Військових частин поблизу немає, тож правоохоронці зробили висновок, що стріляв хтось з місцевих жителів.

"Щоб встановити "стрілка", поліцейським довелося перевірити по прізвищах практично всіх жителів села. Правоохоронці обійшли двори, збираючи інформацію про тих, хто може володіти нелегальною зброєю. В результаті оперативних заходів співробітники поліції викрили того, хто стріляв. Ним виявився раніше судимий уродженець Горлівки 1986 року народження", - зазначається у повідомленні.

У чоловіка було вилучено ручний кулемет Калашникова, підствольний заряд до нього, а також 115 патронів калібру 5,45 мм і 9 - 7,62 мм.

Затриманий пояснив, що знайшов зброю і боєприпаси близько півроку тому на місцевому звалищі під час пошуку металобрухту, а в поліцію вирішив про це не повідомляти. Свою знахідку він заховав, а 9 травня, коли з 23-річним знайомим відзначав День перемоги, йому спало на думку "постріляти з кулемета".

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", за що передбачено позбавлення волі на строк до семи років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-