Спортсмени Донетчини здобули медалі на світовому та європейських чемпіонатах

Спортсмени Донетчини здобули медалі на світовому та європейських чемпіонатах

Укрінформ
Спортсмени з Донецької області у складі збірної України зайняли призові місця на Кубку світу зі спортивної гімнастики (Болгарія), чемпіонаті Європи з водних видів спорту (Велика Британія) та чемпіонаті Європи з пауерліфтингу (Чехія).

Про це повідомляє управління з питань фізичної культури та спорту Донецької ОДА. 

"15 травня на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики в Болгарії пройшли фінали вправ на поперечних брусах, перекладині та в опорному стрибку. У складі збірної команди України у змаганнях прийняли участь Ігор Радівілов (Донецька область) та Олег Верняєв. У запеклій боротьбі переможцем етапу Кубку світу в опорному стрибку став Ігор Радівілов – результат українця 15,283 приніс йому перемогу", - йдеться у повідомленні.

Поруч з цим, колега  Ігоря по збірній Олег Верняєв виборов "золото" у вправах на брусах на етапі Кубка світу. Переможний результат українця - 15,833.

Крім того, з 9 по 13 травня в Лондоні (Великобританія) у рамках чемпіонату Європи з водних видів спорту проходили змагання з синхронного плавання, де Донецьку область у складі збірної України представила Олена Гречихіна.

У довільній програмі українські дівчата здобули перемогу, показавши результат 94.0000. Також вони двічі піднімалася на другу сходинку п’єдесталу – у змаганнях команд в технічній програмі (з результатом 92.0844) та в змаганнях комбінованих груп (93.4333). Усього в активі збірної України за підсумками чемпіонату опинилися 1 золота та 6 срібних нагород, що дозволило їй посісти друге місце в командному заліку.

Крім того, з 11 по 14 травня в місті Плзень (Чехія) проходив чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок.

У другій змагальний день Донецьку область в складі збірної України представила Антоніна Марченко з Дружківки (тренер Сергій Федоренко). У ваговій категорії до 72 кг Марченко стала бронзовою призеркою з результатом у сумі триборства 547,5 кг: присідання – 225 кг (2 місце), жим лежачи – 152,5 кг (2 місце), станова тяга – 170 кг.

У останній змагальний день виступали два наших пауерфлітери: Олексій Рокочий з Лиману (тренери Євген Рокочий і Іван Збандут) та Володимир Свістунов з Маріуполя (тренер Іван Збандут), і обидва принесли Донеччині та Україні медалі.

Рокочий став чемпіоном Європи у ваговій категорії 120 кг з кращими показниками: у сумі триборства – 1077,5 кг, у присіданні – 410 кг, у жимі лежачи – 310 кг, у тязі – 357,5 кг. Цей результат поставив Олексія на третє місце в абсолютній першості чемпіонату Європи серед чоловіків.

Володимир Свістунов у ваговій категорії понад 120 кг став бронзовим призером, піднявши в сумі триборства 1100 кг (присідання – 425 кг, жим лежачи – 335 кг, тяга – 340 кг).

Виступи представників Донецької області принесли збірній України важливі залікові очки (Рокочий – 12, Свістунов – 8), які дозволили посісти їй перше командне місце на чемпіонаті Європи серед чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-