Президент у Святогорську відкрив школу в

Президент у Святогорську відкрив школу в "Смарагдовому місті"

Фото
Укрінформ
У рамках робочої поїздки до Донецької області Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті нової загальноосвітньої школи санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто» у Святогірську.

Цей навчальний заклад Глава держави назвав найбільш важливою школою для України, передає прес-служба Президента України. 

«Я дуже хочу, щоб цей центр був зразковим. Маємо робити потужні кроки, щоб наблизити мир, щоб люди – українці, які мешкають на окупованих територіях, дивились на те, як живуть на вільній Україні. Саме тому я тут, у «Смарагдовому місті», - сказав Порошенко та переказав вітання учням та педагогічному колективу школи від дружини Марини, яка нею опікується.

Президент висловив тверде переконання, що єдиним політичним способом повернення окупованих територій є відновлення безпеки, інфраструктури, відбудова навчальних закладів, відновлення спокою у прилеглих до окупованих територій районах Донецької та Луганської областей.

«Початок відновлення на Донбасі треба робити з інвестицій в освіту і ця школа – є символом його відновлення», - наголосив Глава держави, назвавши цей навчальний заклад оплотом українства на Донбасі.

Президент також повідомив, що обговорив питання будівництва 21 опорної школи з Головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

Порошенко підкреслив, що для перемоги українцям «потрібні непереборна мужність, стійкість моральних переконань і позицій». «Кожен має наполегливо працювати, робити свій внесок у загальну боротьбу за незалежність нашої Батьківщини», - сказав Президент.

Президент вчергове нагадав, що Україну підтримує весь світ і яскравим прикладом цього є перебування на Донбасі Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні та передача автомобілів для поліції Донбасу.

Глава держави наголосив на тому, що для відновлення Донбасу потрібне не перемир'я, а стійкий мир і перешкода для цього лише одна – агресивність Росії і небажання Москви виконувати Мінські угоди.

«Зараз ми захищаємо незалежність України та наш європейський вибір на користь демократії великою ціною. Ми всі беремо участь у цій звитяжній боротьбі. Саме від нас, від індивідуальних зусиль і намагань, від самовідданості та вміння співпрацювати, від сумлінного навчання та виховання залежить якою буде майбутня Україна», - підкреслив Порошенко.

«А буде вона саме такою, якою ви власноруч її побудуєте. Такою, дорогі друзі, в яку ви вкладете свої здібності, свої знання, свій розум, своє серце і свою душу», - звернувся до учнів Президент і побажав їм та педагогічному колективу навчального закладу міцного здоров’я, добра, миру, щедрої долі та невичерпної жаги до знань.

Глава держави оглянув класи, оснащені сучасними засобами для навчання та поспілкувався з викладачами та учнями школи.

Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня на 440 місць санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове  місто» було розпочато у 2001 році, але протягом наступних 11 років було призупинене. Лише у 2012 році будівництво було відновлено. Станом на 1 травня 2016 року всі роботи виконані у повному обсязі, зокрема відновлено пошкоджені елементи фасаду, внутрішнього оздоблення та енергопостачання, а також проведено коригування проектної документації. До складу завершеного першого комплексу входять класи, підсобні приміщення, санітарні кімнати тощо. До другого пускового комплексу входить спортивний зал з роздягальнями та душовими кімнатами. Школа комплектується спеціальними предметними кабінетами та меблями, лінгафонним кабінетом.

Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місто» заснований у 1995 році. Мета діяльності центру – здійснення комплексної медичної, психологічної, соціально-педагогічної реабілітації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, представників інших пільгових категорій Донецької області. Оздоровлення дітей в центрі здійснюється без їх відриву від навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-