Донеччина долучилася до #FreeSavchenko, привітавши Надію з Днем народження

Донеччина долучилася до #FreeSavchenko, привітавши Надію з Днем народження

Фото
Укрінформ
На Донеччині у середу пройшли низка заходів в рамках глобальної акції #FreeSavchenko та з нагоди Дня народження незаконно ув‘язненої в РФ української льотчиці Надії Савченко.

 Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до акції приєдналися заклади освіти та культури області, районні та обласна державні адміністрації.

"Коли розпочався збройний конфлікт на сході України, Надія, під час відпустки, поїхала туди добровольцем і служила бійцем в батальйоні "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ЗСУ. Вона є сучасним прикладом героїзму української жінки, глибокого патріотизму, мужності та незламності українського духу", - заявили в департаменті з питань внутрішньої політики  Донецької ОДА.

В день народження української льотчиці в центральній міській публічній бібліотеці м. Краматорська було організовано інформаційну виставку "З днем народження, Надіє!". На виставці представлена біографія льотчиці, її участь в боротьбі за відстоювання цілісності та незалежності України, шлях від моменту викрадення бандформуваннями до ганебного судового процесу в Росії.

В нагоди 35-річчя Надії Савченко Олександрівською районною бібліотекою для дітей та районною центральною бібліотекою організований інформаційний куточок "Волю Надії Савченко". На стенді висвітлено життєвий шлях мужньої жінки, вірші на підтримку Надії, фрагмент листа, адресованого українському народу. З відвідувачами бібліотек проводяться бесіди про героїзм української льотчиці.

В Красноармійському районі проведено низку заходів з нагоди Дня народження Надії Савченко. В сільських та селищних бібліотеках району організовано тематичні виставки матеріалів та публікацій, присвячених вихованню почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави. В загальноосвітніх навчальних закладах пройшли уроки героїзму, виховні години із зазначеної тематики.

Учні закладів освіти Волноваського району 1-9 класів також приєдналися до акції #FreeSavchenko. В закладах освіти району було проведено виховні години "Свободу Надії". Діти переглянули презентацію "Життєвий шлях Надії Савченко", відео "Моя Надія". Учні 1-4 класів намалювали привітальні листівки "З Днем народження, Надія!". Учні Донської ЗОШ І-ІІІ ступенів 11 травня також провели  радіо- лінійку "Мужність і відвага".

Голова Слов'янської райдержадміністрації Олег Власов привітав Надію з Днем народження, зазначивши, що вона стала "символом незламності, гідності та непоборності українського народу, прикладом того, як треба захищати і любити Україну".  Також небайдужим громадянам запропоновано приєднатися до акції та привітати особисто зі святом, написавши листа за адресою: 346408, Ростовська обл., м. Новочеркаськ, вул. Українська, буд.1 ФКУ СІЗО ГУФСВП Росії по Ростовській області. Савченко Надії Вікторовні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-