Донеччина таки отримає 2,4 мільярда з окупованих територій

Донеччина таки отримає 2,4 мільярда з окупованих територій

Укрінформ
Близько 2,4 млрд грн надходжень від підприємств з окупованих територій, які обліковуються за Донецькою областю, однак були зараховані в Держбюджет, все таки буде спрямовано на соціально-економічний розвиток Донеччини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у вівторок під час відкриття мосту через річку Жеребець на Донеччині.

"Вчора у мене відбулася розмова з Гройсманом. Як пам’ятаєте, була дуже довга епопея з приводу виділення 2,4 млрд грн. Вчора підтвердження ми отримали, на цьому тижні буде проголосовано", - заявив Жебрівський.

Окремо він вказав на те, що всього на відновлення інфраструктури Донеччини планується витратити у 2016 році близько 8 млрд грн.

Як заявляв раніше голова Донецької ОДА в інтерв’ю Укрінформу, надходження від підприємств, які змушені працювати на окупованих територіях, але перереєстровані в Україні, станом на 1 вересня 2015 року складали 2,4 млрд грн. В Донецькій ОДА запропонували, спрямувати ці кошти на відбудову інфраструктури на підконтрольних територіях Донецької області. 

Однак, за словами Жебрівського, оскільки у Мінфіні хотіли показати красиву картинку перед МВФ, то ці кошти були "запущені" в доходи Державного бюджету. Оскільки Мінфін не "випускає" їх назад, то дотепер Донецька область не могла використати ці 2,4 млрд грн, які обліковуються за нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-