У Вугледарі шахту обікрали на мільйон

У Вугледарі шахту обікрали на мільйон

Укрінформ
У Донецькій області за незаконне відвантаження вугілля в "ДНР" судитимуть чиновника шахти "Південнодонбаська №3 імені М.С.Сургая", який завдав шкоди інтересам держави на суму понад один мільйон гривень.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Волноваською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно посадовця вугільного підприємства "Шахта "Південнодонбаська №3 імені М.С.Сургая", який, діючи в інтересах приватної комерційної структури, дав вказівку про незаконне відвантаження вугілля вартістю понад 1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Також відзначено, що в ході досудового розслідування, яке здійснювалося під процесуальним керівництвом Волноваської місцевої прокуратури, встановлено, що наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з листопада 2014 року, в зв'язку із знаходженням на тимчасово окупованій території, припинено виробничо-фінансову і господарську діяльність ДП "Донецька вугільна енергетична компанія", до складу якого входить вугільне підприємство "Шахта "Південнодонбаська № 3 імені М.С. Сургая".

Однак, незважаючи на це, в грудні 2014 року за вказівкою посадової особи підприємства на одну із збагачувальних фабрик Донецької області було відправлено 25 вагонів вугілля загальною вагою понад півтори тисячі тонн. Вартість відвантаженого вугілля становила понад один мільйон гривень. Кошти за це вугілля незаконно передані в розпорядження підприємству, що підконтрольне так званому "Міністерству вугілля ДНР".

Таким чином, державі завдано матеріальних збитків на вказану суму, підкреслили в прокуратурі.

За незаконне відвантаження вугілля посадовій особі державної шахти загрожує до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-