Краматорськом проїхалася ретро-техніка

Краматорськом проїхалася ретро-техніка

Фото
Укрінформ
Мітингом-реквієм та пробігом ретро-техніки у Краматорську у п’ятницю відзначили День пам’яті та примирення та 71-ї річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як повідомляє телеканал "До ТеБе", до могил тих, хто звільняв місто, квіти поклали ветерани, керівники міста, представники громадськості та школярі.

Мітинг-реквієм продовжився автопробігом ретро-техніки.

"Ми збирали її хто як. Більша частина – це копії, оскільки оригінали, на жаль, використовувати не можна, бо їхній механізм старий та зношений", – розповів співробітник Національного військово– історичного музею України Леонід Бондар.

З Краматорська автопробіг рушив до Бахмута (Артемівська). Потім ретро-техніка завітає до Лисичанська (7 травня), Старобільська (8 травня), Станиці Луганської (9 травня).

Згідно з організаторами, в рамках заходу буде продемонстровано зразки військової автомобільної техніки, уніформи та макетів стрілецької зброї часів Другої світової війни. Також відбудуться покладання квітів та вінків до могил невідомих солдатів, святкові музичні виступи для ветеранів – учасників війни, інформаційні акції для місцевих мешканців Донецької та Луганської областей щодо місця і ролі українського народу у перемозі над нацистськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-