Прифронтова Новобахмутівка ловить Україну через супутник

Прифронтова Новобахмутівка ловить Україну через супутник

Укрінформ
В розташованому майже на лінії зіткнення селі Новобахмутівка на Донеччині жителі дивляться українські новини через супутник: з 350 дворів понад 200 мають супутникові антени.

Як повідомляє МІП, радник міністра інформаційної політики України в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець відвідав Новобахмутівку Ясинуватського району Донецької області, досліджуючи проблеми з українським мовленням у зоні АТО.

"Я послухав місцевих керівників, селян, навіть дітей запитав, які є улюблені українські телеканали. Тому можу сказати, що справді, село дивиться українське телебачення, знає усі новини і чекає на те, щоб мати доступ ще й до Інтернету", - заявив Бригинець.

За словами радника, село розташоване в долині, відтак сюди не доходять ефірні телеканали – не у зв’язку з війною, а через рельєф. З огляду на це неважливо, яку телевежу поставлять майстри - сигнал до жителів у глибоку низину не дійде.

На сьогодні сільрада знайшла інший вихід – Інтернет. "Та провайдери говорять, що всі попередні спроби забезпечити Інтернетом село були невдалими. Причина полягала не в тому, що вони не знали, як це зробити технічно, а в тому, що потрібна певна кількість охочих, які були б погодилися платити за нього. На сьогодні охочих є достатня кількість, аби розпочати роботу", - йдеться у повідомленні.

Раніше моніторингова місія МІП України в зоні АТО відвідала 4 села Галицинівської сільської ради Донецької областф, які знаходяться в кількох кілометрах від легендарних Пісків. "Жителі і бійці, з якими я зустрічався в Карлівці, усе ж чекають більш активної присутності українських каналів на цих територіях. Вони зауважують, що кілька місяців тому в Карлівці були лише російські телеканали, а тепер вже є сигнал "1+1" та "5 каналу", - повідомив тоді О.Бригинець.

Нагадаємо, що в зоні АТО постійно перебуває моніторингова місія МІП, мета якої - вивчити та максимально реінтегрувати інформаційний простір Сходу. За результатами, щотижня, на засіданні комісії при МІП, виносяться відповідні рішення за зібраними відомостями по містах та селах зони АТО. За винесеними рішеннями, виділяється передавальна техніка, яку встановлює Концерн РРТ на місцях, та, відповідно, виділяються частоти для мовлення тих чи інших телерадіоканалів Нацрадою України з питань телерадіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-