Поліція Донеччини за 4 місяці затримала півтисячі наркоділків

Поліція Донеччини за 4 місяці затримала півтисячі наркоділків

Фото
Укрінформ
Лише з початку року поліцейськими Донеччини повідомлено 492 особи про підозру за незаконне зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин.

Як повідомили у відділі комунікацій ГУНП в Донецькій області, наркотики та прекурсори (речовини, що використовуються при їхньому виготовленні) вилучаються ледь не щодня на блокпостах, вулицях населених пунктів, у приватних домоволодіннях. 

"Окрім того, активізується робота з виявлення саме тих осіб, які схиляють громадян до наркоманії. Так, із 492 людей, яким було оголошено про підозру, 158 — віком від 16 до 29 років. При цьому, троє з них є учнями навчальних закладі", - йдеться у повідомленні.

З початком посівного сезону ще одним особливим напрямком для поліцейських є активізація роботи стосовно виявлення осіб, які займаються незаконним вирощуванням наркотиковмістних рослин. Так, нещодавно у Слов'янську правоохоронці виявили у квартирі 45-річного місцевого мешканця справжню теплицю, де вирощувалися нарковмісні рослини різних розмірів та циклів розвитку - від "розсади" до справжніх "дерев", та вже готову для вживання марихуану.

Також пріоритетом для правоохоронців залишається перекриття каналів збуту наркотичних та психотропних речовин. Так, співробітники Краматорського відділу поліції припинили наркотрафік, який надходив з окупованого Торезу до Краматорська. "Поліцейські отримали інформацію, що невідомий чоловік розміщує схованки із наркотиками у під'їздах та вулицях міста. Під час санкціонованого обшуку за місцем його мешкання було вилучено опій екстракційний, якого би вистачило на приготування наркотиків на мільйон гривень", - повідомили в поліції.

А напередодні травневих свят співробітники кримінальної поліції ГУНП в Донецькій області в результаті секретної спецоперації перекрили канал надходження наркотиків до Маріуполя. Організатором наркомережі виявився переселенець з окупованої Макіївки. Свій “бізнес” він вів на очах 4-річної доньки. За місцем його мешкання правоохоронці вилучили партію амфетаміну на суму понад 100 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-