На Донеччині закидали гранатами храм

На Донеччині закидали гранатами храм

Фото
Укрінформ
Поліція Донеччини розшукує підривників, які кинули у вівторок вночі 3 бойові гранати у будівлю для обслуговуючого персоналу храму Всіх Святих в селі Георгіївка Мар'їнського району.

Про це повідомило Мар’їнське відділення поліції Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області.

"Три вибухи пролунали вночі на території храму Всіх Святих в селі Георгіївка Мар'їнського району - невідомі потрапили в будівлю для обслуговуючого персоналу, де в той момент перебував послушник. Поліцейські відпрацьовують коло підозрюваних, вживаються заходи щодо їх затримання", - йдеться у повідомленні.

Послушник храму звернувся до поліції о 21.30 вівторка. Він повідомив, що перебуваючи в приміщенні почув спочатку один вибух, потім ще кілька, потім пролунав шум металевого предмета, який падав з даху на подвір'я і пролунав ще один вибух. Завдяки щасливому випадку, послушник не постраждав.

В результаті вибуху в будівлі було пошкоджено дах. На місці події працювала слідчо-оперативна група та експерт.

За попередньою версією правоохоронців, зловмисники кинули в приміщення три гранати, ймовірно РГД-5. З місця події було вилучено металеві осколки і частина від запалу гранати, речові докази направлені на експертизу.

Проводяться слідчо-оперативні дії, визначено коло підозрюваних, оперативники відпрацьовують всіх осіб, які можуть бути причетні до підриву. Територія району перекрита групами поліції, патрульні наряди "прочісують" місцевість. Посилено контроль на блокпостах.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 "Хуліганство" Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-