Поліція спіймала дев'ятьох бойовиків

Поліція спіймала дев'ятьох бойовиків "ДНР"

Укрінформ
Правоохоронці в Донецькій області затримали 9 бойовиків незаконного військового формування "ДНР".

Про це в понеділок на своїй сторінці у Фейсбуці написав начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Активні оперативно-розшукові заходи дозволили встановити і затримати 9 бойовиків НВФ "ДНР", оголосити підозру за вчинення правопорушень - 8 особам, стосовно 5 з них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - написав Аброськін.

За його словами, затримали мешканку Краматорська, жінку 1973 року народження, яку підібрав ще Гіркін. З квітня 2014 року по червень 2015 року вона завідувала "громадським харчуванням" НВФ "ДНР" в Слов'янську і в Донецьку, у захопленому приміщенні УСБУ. Відповідала за харчування бойовиків "ДНР" і розподіл гуманітарної допомоги. Проводяться необхідні оперативні та слідчі заходи з метою встановлення її місця і ролі в системі злочинної організації "ДНР".

У той же час, написав Аброськін, серед затриманих бойовиків чоловік 1979 року народження, житель Маріуполя. Брав активну участь у масових заворушеннях 9 травня 2014 року в Маріуполі, а також спробі захоплення військової частини №3057. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Ще один затриманий - чоловік, 1991 року народження, житель Красноармійська, кличка "Дімас". У жовтні-листопаді 2014 року перебував у НВФ "Російська православна армія", пройшов вогневу і тактичну підготовку у складі цього "підрозділу".

Поліція також "взяла" чоловіка, 1976 року народження, жителя Бахмутського району, який у червні 2014 року озброєний стояв на "бойовому чергуванні" на блок-посту при в'їзді у м. Дебальцеве. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Інші бойовики:

Чоловік, 1989 року народження, громадянин Азербайджану, проживав в Миколаївці (Слов'янськ). У квітні-травні 2014 року, під час окупації озброєний "патрулював" місто, "здійснював пропускний режим" на блок-посту при в'їзді в місто. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Чоловік, 1980 року народження, житель Авдіївки. У липні 2014 року він озброєний стояв на "бойовому чергуванні" на блок-посту в Авдіївці. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Чоловік, 1980 року народження, житель Великоновосілківського району. Під час захоплення Карлівки цього ж району брав участь у будівництві блок-постів бойовиків, "патрулював" населений пункт.

Чоловік, 1957 року народження, житель Мар'їнки. Передавав інформацію бойовикам "ДНР" про дислокацію українських військових.

Чоловік, 1989 року народження, житель Волновахи. З квітня по липень 2014 року "служив" в НВФ "Восток".

Фото: Фейсбук В'ячеслава Аброськіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-