Жебрівський розповів, як Азовський судноремонтний повертають державі

Жебрівський розповів, як Азовський судноремонтний повертають державі

Укрінформ
Керівництвом Донецької області проводиться робота з поступової передачі Азовського судноремонтного заводу (СЗР) у Фонд держмайна з можливістю виходу на повні потужності підприємства.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, перебуваючи в Маріуполі, повідомляє сайт Донецької ОДА.

“Я був прихильником того, щоб розірвати договір з неефективним орендарем і передати судноремонтний завод у Фонд держмайна. Але ми зіткнулися з проблемою, що для переоформлення ліцензій, дозволів потрібен рік. Якщо ми залишимо договір у розірваному вигляді, весь цей час СРЗ не буде працювати. Тому ми дійшли згоди з орендарем та Фондом держмайна, що продовжимо оренду цього підприємства та паралельно Фонд створить юридичну особу, яка отримає всі дозволи та ліцензії. Потім завод безболісно перейде у державну власність та працюватиме”, - сказав Жебрівський.

Він зауважив, що до Азовського СРЗ надходитимуть деякі логістичні потоки з Курахівського металургійного заводу. За словами донецького губернатора, керівництво області сприятиме модернізації та розвитку підприємства.

“Ми робимо все, щоб люди працювали і отримували заробітню платню. Я не хочу, щоб СРЗ розібрали на металобрухт, використовували як перевалку для вантажів. Азовський судноремонтний завод - це родзинка регіону”, - наголосив очільник Донецької ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-