Жебрівський: Новий телепередавач

Жебрівський: Новий телепередавач "добиватиме" аж до Уралу

Укрінформ
Уже найближчим часом у Донецькій області буде встановлено передавач, який транслюватиме українське телебачення не лише на окуповані території Донбасу - аж до Уралу.

Про це заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час відкриття конференції у Краматорську “Стратегія мовлення для Донбасу”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Переконаний, що у найближчий час разом з нашими міжнародними партнерами ми посилимо присутність українського телебачення, у тому числі й на окупованій території. Навіть по аналоговому обіцяють один передавач поставити, що буде "добивати" до Уралу. Я думаю, що, щонайменше, українські території - Воронежчина, Курщина, Ростовщина, Краснодарський край - вони будуть чути Україну і навертатися назад, до правитоків. Не лише окуповані території Донецької та Луганської областей”, - заявив Жебрівський.

У коментарі кореспондентові Укрінформу він уточнив, що такий передавач може бути встановлений вже у найближчий місяць. "Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко працює з цього приводу з міжнародними інституціями. Там близько 5 кВт і сигнал буде "добивати" до Уралу”, - зазначив він.

Наразі вирішується питання навколо місця розташування передавача, розглядаються 3 локації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-