Під окупацією були 15 громад: ОВА оприлюднила ролик до річниці визволення Київщини

Під окупацією були 15 громад: ОВА оприлюднила ролик до річниці визволення Київщини

Відео
Укрінформ
Визволення Київської області стало символом того, що Україна зможе перемогти у війні проти російських загарбників.

Про це Київська обласна військова адміністрація написала в Телеграмі, оприлюднивши відео, приурочене до річниці звільнення регіону, передає Укрінформ.

"Наші населені пункти стали #МістаГероїв — містами конкретних людей, які проявили сміливість, допомагали вистояти один одному і державі. Звільнення Київщини стало символом того, що Україна зможе перемогти в цій війні. Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну — як за незалежну суверенну державу", — зазначили в ОВА.

Відео: Телеграм-канал Київської ОВА

Як нагадали в обладміністрації, Київська область однією з перших прийняла на себе удар загарбників. Ворог ішов на українську столицю з півночі, несучи смерть і руйнування.

Військові дії в регіоні тривали понад місяць. 15 громад Вишгородського, Бучанського та Броварського районів виявилися захопленими російською армією.

Читайте також: Визволення Київщини показало світу, що українці не поступляться жодним клаптиком землі — Залужний

Сили оборони України дали гідну відсіч ворогу. У результаті вже 2 квітня 2022 року стало відомо, що область звільнена від російських загарбників.

"Завжди пам’ятатимемо героїчний опір ЗСУ, тероборонців, місцевих жителів, які пліч-о-пліч з військовими стали на захист держави. Ніколи не забудемо подвиг Героїв, які поклали своє життя за свободу й незалежність", — наголосили в обладміністрації.

Читайте також: Зеленський і лідери чотирьох країн вшанували пам’ять жителів Бучі, вбитих росіянами

Як повідомляв Укрінформ, увечері 2 квітня 2022 року Міністерство оборони України заявило, що українські військові визолили Київську область від російських загарбників. Тоді останні підрозділи ворога були вибиті з Бучі, Гостомеля й Бородянки.

За даними Нацполіції, на Київщині окупанти вбили 1374 українців, 280 вважаються зниклими безвісти, загинуло 38 дітей, 34 зазнали поранень. 

Фото: twitter.com/gitanasnauseda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-