Відбудова інфраструктури: Базельський інститут допоможе контролювати корупційні ризики

Відбудова інфраструктури: Базельський інститут допоможе контролювати корупційні ризики

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Базельський інститут управління підписали меморандум про співпрацю в напрямку мінімізації корупційних ризиків під час використання державних і донорських коштів, виділених на відновлення інфраструктури.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

Зазначається, що меморандум передбачає підтримку зусиль України щодо утримання та відновлення критичної інфраструктури. Йдеться про посилення стійкості та доброчесності в операційних процесах міністерства та підпорядкованих підприємствах.

«За оцінкою Світового банку, потреба у відновленні загалом становить 411 мільярдів доларів. Україна активно працює над залученням міжнародних партнерів, урядових та неурядових організацій. Системність фінансової допомоги напряму залежить від ефективних антикорупційних заходів. Вже зараз працюємо над цифровізацією процесів та реформою сфери закупівель для забезпечення прозорості та підзвітністі всіх етапів відбудови», - зазначив Кубраков.

Співпраця також передбачає: проведення оцінки корупційних ризиків; розробку планів щодо визначення ризиків корупційних кримінальних правопорушень та антикорупційних планів; визначення заходів щодо зниження ризиків шахрайства та корупції; навчання посадових осіб, відповідальних за дотримання доброчесності та впровадження антикорупційної політики.

Читайте також: Кубраков назвав пріоритетні напрями відновлення України

Базельський інститут управління — це незалежний центр, який працює з партнерами у державному та приватному секторах у всьому світі для боротьби з корупцією, іншими фінансовими злочинами та для покращення якості управління на глобальному рівні.

Як повідомлялось, у березні уряд затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки. Вона містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, формування негативного ставлення до корупції в суспільстві та забезпечення невідворотної відповідальності за корупцію.

Фото: istockphoto.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-