Терміни відновлення електропостачання на лівому березі Києва невідомі — YASNO

Терміни відновлення електропостачання на лівому березі Києва невідомі — YASNO

Укрінформ
На лівому березі столиці досі ведеться ремонт одного із комунальних об'єктів генерації, а мережі від інших джерел генерації перевантажені і не можуть передати достатньо енергії на лівобережні райони.

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

"Можливе максимальне споживання у Києві зросло на 7% порівняно з учора. Зараз забезпечується орієнтовно 70% потреб житлових будинків, але все одно поки що діють екстрені відключення. Окремо згадаю лівобережний Київ. Тут побутові клієнти отримують лише до 30% від потреб, тому що досі ведеться ремонт одного із комунальних об'єктів генерації. А мережі від інших джерел генерації перевантажені і не можуть передати достатньо енергії на лівобережні райони. На жаль, поки терміни відновлення нам невідомі", - написав Коваленко.

Він додав, що в місті трапляється багато локальних аварій. За його словами, це відбувається через те, що не спрацьовує автоматика, коли з диспетчерської включають певні черги, але автоматика у частині трансформаторних підстанцій видає помилку, і в результаті мешканці не отримують електрики.

Також Коваленко зауважив, що після тривалих відключень виникає так званий відкладений попит - коли одразу після включення споживання різко зростає, через це замість трьох черг, іноді можливо ввімкнути лише одну.

Читайте також: В Укренерго сказали, коли Україна зможе повернутися до відключень світла за графіками

Як повідомляв Укрінформ, у Києві тривають екстрені відключення електроенергії. Графіки стабілізаційних відключень, складені раніше, наразі не діють.

Сили оборони збили понад 60 ракет, випущених російськими військами по Україні під час чергового масованого обстрілу в понеділок, 5 грудня. Разом з тим були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-