Гуманітарну допомогу на Херсонщину везуть з різних регіонів, а також волонтери і благодійні фонди

Гуманітарну допомогу на Херсонщину везуть з різних регіонів, а також волонтери і благодійні фонди

Фото
Укрінформ
У звільнені громади Херсонщини постійно доправляють гуманітарну допомогу - від благодійних фондів, волонтерів та регіонів країни.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«У громади Херсонщини постійно доправляють гуманітарну допомогу», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Милівську громаду привезли 200 ремонтних комплектів від гуманітарного центру «Пролісок». Мешканці цієї громади почали отримувати пенсії згідно з графіком. Також людям роздають дрова для опалення помешкань.

А Кочубеївська громада отримала продукти харчування від Дніпропетровської ОВА.

До Чорнобаївської громади доправили допомогу від благодійного фонду «Основа життя» - продуктові набори, теплий одяг та медпрепарати. А волонтери зі США надали для жителів Чорнобаївської громади теплі речі та продукти харчування.

Від ТОВ «ЛДК» з Миколаївщини жителям сіл Киселівка, Зелений Гай, Барвінок, Клапая роздали м’ясні й овочеві консерви, а хліб - від World Food Programme. Військовослужбовці привезли для селян теплий одяг, поінформував Янушевич.

Також Чорнобаївська сільська військова адміністрація в селі Киселівка організувала видачу буржуйок, а в селах Барвінок та Зелений Гай люди отримували гігієнічні набори, харчі, питну воду, постіль та ковдри. Крім того, буржуйки, паливні брикети та газові балони привезли у села Посад-Покровське та Солдатське.

Люди, що мешкають у Нововоронцовській громаді, мають теплі ковдри та бутильовану мінеральну воду «Миргородська лагідна», завдячуючи волонтерській організації «Міжнародний медичний корпус».

Читайте також: Дніпропетровщина відправила гуманітарний вантаж мешканцям Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, Херсонщина отримала від ЄС п'ять потужних дизельних генераторів на 176 кВт. Їх доставили у Бериславську лікарню, обласну клінічну лікарню, міську лікарню Лучанського, дитячу обласну клінічну лікарню та обласну лікарню відновного лікування.

На Херсонщині Міжнародний комітет Червоного Хреста передав два генератори потужністю 10 кВт і 6 кВт. Вони забезпечуватимуть безперебійну роботу обласного бюро судово-медичної експертизи та Музиківської амбулаторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-