Українцям дозволили користуватись посвідченням водія в Дії без пластикового аналога

Українцям дозволили користуватись посвідченням водія в Дії без пластикового аналога

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підписав постанову № 1299, яка дозволяє використовувати лише електронне водійське посвідчення в Дії без пластикового аналога.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінцифри у Телеграмі.

«Раніше Україна стала четвертою країною Європи, що узаконила цифрові водійські посвідчення, а відтепер ми вводимо формат діджитал first. Тобто в будь-якій ситуації ви можете використовувати лише електронне водійське посвідчення в Дії, тримати документ просто у смартфоні і забути про пластик», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві уточнили, що у Дії документ доступний в українськомовній та англомовній версіях. Також права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді, що є кроком до міжнародної інтеграції Дії й використання застосунку за кордоном.

Читайте також: У застосунку «Дія» можна отримати витяг про місце проживання

«Навіть під час оформлення водійського посвідчення ви можете обирати, зробити лише діджитал-документ чи замовити пластикову картку», - додали в Мінцифри.

Як повідомлялось, Міністерство цифрової трансформації і найбільша розвідувальна компанія у сфері кіберзахисту Recorded Future підписали меморандум про співробітництво.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-