Військові рф вдарили по селу на Запоріжжі ракетою Х-59

Військові рф вдарили по селу на Запоріжжі ракетою Х-59

Фото
Укрінформ
російські війська вдарили по селах поблизу Запоріжжя керованою ракетою «повітря-земля» Х-59 та С-300.

Про це повідомили в ГУНП у Запорізькій області, передає Укрінформ.

“По селу Новотаврічеське військові рф випустили Х-59. Ця крилата ракета призначена для ураження наземних важливих цілей. Для росіян такою «ціллю» стали оселі місцевих мешканців. Від влучання відбулося займання житлової та господарчої будівель. Після локалізації пожежі рятувальниками ДСНС, правоохоронці задокументували наслідки руйнувань”, - зазначили в поліції.

Наслідки ворожого обстрілу Запоріжжя / Фото: Головне управління Національної поліції в Запорізькій області

Внаслідок обстрілу поранення отримали 15-річна дівчинка та її вітчим.

Один удар ракетою С-300 війська рф нанесли вночі по території села Купріянівка.

Внаслідок влучання повністю зруйновано два житлових будинки.

У довколишніх оселях повилітали шибки, посікло фасади, дахи, господарчі будівлі, побило автомобілі. Також на вулиці пошкоджено лінії електро- та газопостачання.

У Пологівському районі внаслідок збройної атаки постраждали домівки жителів Оріхова, поранено трьох громадян. Люди намагалися сховатися від обстрілів, але зазнали вогнепальних і мінно-вибухових травм.

За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Запоріжжі під час ворожого обстрілу дівчинка отримала контузію, її батьки у тяжкому стані

Раніше повідомлялось, що за минулу добу поліцейські зареєстрували близько 40 повідомлень про руйнування. Під вогнем загарбників опинилися населені пункти Запорізького, Пологівського та Василівського районів - Купріянівка, Новотавричеське, Степне, Оріхів, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Дорожнянка, Ольгівське, Новоданилівка, Малинівка, Білогір'я, Полтавка, Успенівка, Новоандріївка, Тимирівка, Степногірськ, Степове, Малі Щербаки, Кам’янське.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-