Оперативна ситуація в Сумській області. Наслідки ракетних атак

Оперативна ситуація в Сумській області. Наслідки ракетних атак

Укрінформ
8 грудня,  13:30 -  брифінг на тему: "Оперативна ситуація в Сумській області. Наслідки ракетних атак".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Дмитро Живицький - голова Сумської обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

На Сумщині понад 50% населення постійно без електрики - Живицький

У Сумській області складна ситуація з енергопостачанням, понад 50% населення постійно без електрики.

Про це начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"З енергопостачанням на Сумщині ситуація складна. Ліміти, доведені на область, покривають від 30 до 50 відсотків потреб користувачів. Половина області постійно без електроенергії", - заявив він, додавши, що виробництва в області максимально перевели в нічну зміну.

За словами глави ОВА, на Сумщині ще на самому початку повномасштабної війни зруйновано багато енергетичних об'єктів, у березні загарбники розбомили великі підстанції. "Зараз під час ракетних атак також були прильоти на великі підстанції", - зазначив він.

Водночас Живицький зауважив, що останнім часом ворог змінив тактику обстрілів, зокрема, частіше використовує "Гради" та міномети більшого калібру.

"З настанням зими ворог частіше використовує реактивні системи залпового вогню. Також рашисти перейшли на більші калібри - переважно користуються 152-им калібром, якщо міномети - то це 120-ті, до цього вони використовували менші калібри. Вони застосовують по Сумщині практично весь арсенал великокаліберної зброї",- сказав він.

При цьому щільність обстрілів може бути різною. Приміром, зауважив Живицький, якщо 7 грудня за день було 30 влучань, то за день до того - понад 220.

За його словами, останнім часом загарбники частіше цілять у центри сіл і містечок. А минулого тижня в одному із прикордонних російська армія скинула з безпілотника боєприпас на продавщицю, яка вийшла з магазину поговорити по телефону. "Це був прицільний удар, скоординований. Жінка загинула", - сказав голова ОВА.

Він констатував, що обстріли прикордонних громад відбуваються щодня. Унаслідок цього пошкоджені лінії електропередачі, водогони, у Хотінській громаді зруйнована амбулаторія - це була нова відремонтована будівля, оснащена необхідним обладанням, де лікувалися мешканці кількох навколишіх сіл.

Під обстріли потрапляють і сільгосподарські підприємства- там зруйновані приміщення, вбиті тварини.

А два дні тому зафіксовані влучання у релігійні центри. Приміром, в одному з чоловічих монастирів у прикордонній громаді вибиті вікна та пошкоджені господарчі будівлі.

За останній тиждень на Сумщині зруйновано понад 10 приватних будинків, господарські споруди, паркани, сараї, приватний автотранспорт, зазначив Живицький.

Як повідомлялося, 30 листопада у Білопіллі на Сумщині внаслідок артобстрілів загинув 15-річний хлопець, зруйновано будівлю місцевої лікарні.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-