Україна не зобов’язана обмежувати оборону своєю територією – уряд Німеччини

Україна не зобов’язана обмежувати оборону своєю територією – уряд Німеччини

Укрінформ
У німецькому уряді відмовилися коментувати серію вибухів на російських військових аеродромах, але підкреслюють, що взяли до уваги інформацію про ці інциденти.

Так речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт відповів на прохання журналістів прокоментувати, чи не вважають у Берліні це новою загрозою ескалації, передає кореспондент Укрінформу.

«Зазвичай ми не коментуємо подібні інциденти. Не будемо і цього разу», - заявив речник.

За словами Гебештрайта, в уряді ФРН взяли до уваги повідомлення про атаки на російські воєнні об’єкти.

Водночас він наголосив: «понад 9 місяців росія веде війну проти України, і Україна має повне право на самооборону, як передбачено статтею 51 Хартії ООН. І Україна не зобов’язана стримувати свої оборонні зусилля власною територією».

Читайте також: Пожежу на військовому аеродромі в Курську росіяни гасили більш як добу

Як повідомляв Укрінформ, на російських військових аеродромах у Рязані (Дягілєво), Саратові (Енгельс) і Курську сталося кілька вибухів. Два важкі бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 BEAR були пошкоджені в Енгельсі. Крім того, стався підрив на комбінаті «Слава» у Брянську, де зберігаються резервуари з паливом.

«За те, що відбувається на території держави-агресора відповідає уряд держави-агресора. Це чергова ознака деградації їхньої, в тому числі і військової інфраструктури. Все інше ми не можемо ані підтвердити, ані спростувати», - так прокоментував ситуацію представник ГУР МО Андрій Юсов.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США не надавали Україні зброї, здатної завдати ударів по об’єктах на території рф, та підкреслив, що усі озброєння, які Україна отримала від США, є виключно оборонними поставками.

Блінкен також наголосив, що не хотів би вдаватися до спекуляцій та зауважив, що наразі жодна сторона не взяла на себе відповідальності за ці вибухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-