Прикордонники отримали від Норвегії потужні генератори

Прикордонники отримали від Норвегії потужні генератори

Фото
Укрінформ
Державна прикордонна служба України отримала від Королівства Норвегія потужні генератори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

В ДПСУ зауважили, що це лише перша партія такої допомоги. Також очікується передача додаткових генераторів та засобів індивідуального захисту протягом 2023 року.

Така допомога надається українським прикордонникам у рамках співробітництва з Агентством з питань радіаційної безпеки Королівства Норвегія.

Отримані генератори допоможуть прикордонникам, попри енергетичний терор росії, ефективно здійснювати свої функції на кордоні, зокрема із протидії незаконному переміщенню матеріалів, які можуть нести радіаційну, хімічну, бактеріологічну чи ядерну загрозу.

Крім того, підвищиться автономність прикордонників у використанні засобів контролю, які потребують стаціонарного електроживлення чи підзаряджання.

З початком повномасштабної війни Агентство з питань радіаційної безпеки, яке є багаторічним партнером ДПСУ у сфері забезпечення радіаційної безпеки, вже передало значну кількість допомоги для підрозділів охорони державного кордону. Зокрема дозиметричне обладнання, засоби зв’язку та екіпірування.

Читайте також: Австралія передала ІТ-обладнання українським прикордонникам

ДПСУ продовжує реалізацію спільного з Агентством з питань радіаційної безпеки Королівства Норвегія проєкту міжнародної технічної допомоги та сфокусована на подальшому розвитку такої співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді влада Києва передала підрозділам Державної прикордонної служби України ще 50 мікроавтобусів, отриманих від іноземних партнерів.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-