Журнал Time назвав персоною року Зеленського та «дух України»

Журнал Time назвав персоною року Зеленського та «дух України»

Укрінформ
Американський журнал Time за підсумками 2022-го назвав персоною року Президента Володимира Зеленського та "дух України" (The Spirit of Ukraine).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт видання.

«Успіх Зеленського як лідера воєнного часу ґрунтується на тому, що мужність заразлива. Це поширилося серед політичного керівництва України в перші дні вторгнення, коли всі зрозуміли, що Президент залишається на місці. Якщо це здається природним для лідера під час кризи, подумайте про історичний прецедент. Лише шість місяців тому президент Афганістану Ашраф Гані — набагато досвідченіший лідер, ніж Зеленський — втік зі своєї столиці, коли наблизилися сили Талібану. У 2014 році один із попередників Зеленського Віктор Янукович утік із Києва, коли протестувальники оточили його резиденцію; він і сьогодні живе в росії», - йдеться у публікації.

Як зазначає видання, професійні інстинкти Зеленського сформувалися під час діяльності як актора, фахівця з імпровізаційної комедії та кінопродюсера.

«Виявилося, що цей досвід має свої переваги. Зеленський умів адаптуватися, не втрачати самовладання під тиском. Він умів "зчитувати" натовп і реагувати на його настрої та очікування. Тепер його аудиторією став увесь світ. Він вирішив не підвести їх», - пише видання.

Стосовно «духу України», як ідеться у публікації, багато українців замість того, щоб рятуватися, брали будь-яку зброю, яку могли знайти, і кинулися захищати свої міста від загарбників, які мали танки та ударні гелікоптери.

Читайте також: Вийшла книга промов Зеленського «Послання з України»

Коли ж доходить до рішень на полі бою, Зеленський зазвичай зосереджується на людських життях — скільки їх може бути втрачено, якщо піти тим чи іншим шляхом, пише видання.

«Ми могли б увійти в Херсон раніше, більшою силою. Але ми розуміли, скільки б людей загинуло… Тому була обрана інша тактика, і слава Богу, вона спрацювала. Я не думаю, що це був якийсь геніальний крок з нашого боку. Переміг розум, мудрість над швидкістю й амбіціями», – сказав Зеленський в інтерв’ю.

На питання журналіста, чи загартувала ця історія якимось чином Україну як націю, Зеленський відповів: «Дехто може сказати, що це загартувало нас. Але я вважаю, що це забрало в України так багато можливостей для розвитку».

«росія — ядерна наддержава. Незалежно від того, скільки разів її сили змушені відступати з українських міст, вони можуть перегрупуватися і спробувати ще раз. Ми маємо справу з потужною державою, яка патологічно не хоче відпускати Україну... Вони розглядають демократію та свободу України як питання власного виживання. Єдиний спосіб перемогти такого ворога — не просто добитися тимчасового перемир’я, а й перемогти у війні — це переконати решту вільного світу потягнути Україну в іншому напрямку - до суверенітету, незалежності та миру», — сказав Зеленський.

Читайте також: Financial Times назвала Зеленського «Людиною року»

Втрата свободи однією нацією, наголосив Президент, підриває свободу всіх інших.

У публікації також зауважується, що бачення Зеленського щодо перемоги тепер виходить за межі визволення української території.

Як повідомлялося, раніше британське видання Financial Times назвало Президента України Володимира Зеленського людиною року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-