Папа Римський порівняв війну рф проти України з нацистською «операцією Рейнгард»

Папа Римський порівняв війну рф проти України з нацистською «операцією Рейнгард»

Укрінформ
Папа Римський Франциск порівняв розв'язану рф війну проти України з «операцією Рейнгард» - знищенням нацистами польських євреїв під час Другої світової війни.

Про це повідомляє ANSA, передає Укрінформ.

«У понеділок Центр католицько-єврейських відносин Люблінського католицького університету вшановував річницю «операції Рейнгард». Під час Другої світової війни це призвело до знищення майже двох мільйонів людей, переважно єврейського походження. Нехай же спогадування цих жахливих подій пробудить у нас усіх прагнення та вчинки на користь миру. Історія повторюється. Бачимо зараз, що діється в Україні. Молімося за мир», - сказав понтифік.

Він також нагадав, що завтра відзначатиметься свято Непорочного зачаття Діви Марії, і закликав молитися за Україну, повідомляє Vatican News.

Читайте також: Хакери атакували сайти Ватикану, посол України назвав це відповіддю рф на заяви Франциска

За словами Папи, Богородицю «просимо бути розрадою для тих, хто переживає випробування брутальністю війни, особливо – для багатостраждальної України; молімося за цей народ-мученик, який багато страждає».

«Операція Рейнгард» або Рейнгардт — кодова назва державної програми Третього рейху щодо систематичного винищення євреїв і циган в генерал-губернаторстві. Під час «операції Рейнгард» з липня 1942 року по жовтень 1943 року в трьох таборах смерті (Белжець, Собібор і Треблінка) були вбиті понад два мільйони євреїв і близько 50 000 циган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-