Троє суддів КСУ пішли у відставку

Троє суддів КСУ пішли у відставку

Укрінформ
Конституційний Суд України звільнив з посад трьох суддів КСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Конституційний Суд України.

"У середу, 7 грудня, на спеціальному пленарному засіданні Конституційний Суд України розглянув питання щодо звільнення суддів КСУ Ірини Зовгородньої, Сергія Саса та Ігоря Сліденка з посади судді Конституційного Суду України у відставку на підставі поданих ними заяв", - ідеться у повідомленні.

За результатами засідання Конституційний Суд України ухвалив рішення про задоволення зазначених заяв.

Усі троє суддів склали повноваження дочасно, іще до завершення каденції.

Після їхньої відставки у КС чинними залишилися 13 суддів. Для кворуму необхідна присутність 12 суддів, а для ухвалення рішення — 10. Загалом у КС має бути 18 суддів.

Сергій Сас, Ігор Сліденко та Ірина Завгородня були обрані до КС за квотою Верховної Ради. Сас і Сліденко склали присяги судді 13 березня 2014 року, Завгородня — 24 вересня 2018 року. Термін каденції судді КС становить 9 років.

Читайте також: Рада хоче якнайшвидше змінити процедуру відбору кандидатів у судді КСУ — Кондратюк

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада Венеційська комісія надала терміновий висновок щодо законопроєкту про внесення змін до процедури відбору кандидатів у судді КСУ.

У вересні ВР ухвалила у першому читанні законопроєкт № 7662 щодо вдосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду на конкурсних засадах, який був переданий до Венеційської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-