Безпека дітей в інтернеті

Безпека дітей в інтернеті

Укрінформ
8 грудня, 12:00 -  брифінг на тему: "Безпека дітей в інтернеті".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Руслан Гурак - голова Державної служби якості освіти України; Анастасія Дьякова  - засновниця освітнього проєкту #stop_sexтинг.

Актуальні питання:

  • ризики, з якими потенційно стикаються діти в інтернеті;
  • ключові навички, якими мають володіти діти, батьки, вчителі щодо безпеки в інтернеті.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Майже 75% учнів зараз навчаються онлайн - голова ДСЯО

Майже 75% учнів зараз навчаються онлайн, завдання батьків, учителів - навчити дітей безпечному поводженню в інтернеті.

Про це на брифінгу в Медіацентрі "Україна -Укрінформ" сказав очільник Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

"Майже 75% учнів зараз навчається в онлайні. Дуже важливо використання інтернету, чим займаються учні в інтернеті, як впливає робота в інтернеті на кожну дитину, на ії психологічний стан і які у дитини результати навчання",- сказав Гурак.

За його словами, обов'язок вчителя - пояснити учням особливості роботи в інтернеті. Водночас батьки часто покладаються в цих питаннях на вчителів, а вчителі, навпаки, на батьків. Тому, за словами Гурака, важливо, щоб батьки обговорювали з вчителями той час, який дитина провела в інтернеті,з'ясовували, яку кількість часу займає навчання, виконання завдань.

Як розповіла на пресконференції керівниця проєкту #stop sexтинг Анастасія Дьякова, згідно з дослідженням, який проєкт провів у квітні серед освітян Львівської та Івано-Франківської областей, а також серед освітян, які були переміщені в ці регіони, зараз для них актуальними є чотири теми: підтримка ментального здоров'я як у себе, так і дітей і батьків, підтримка родин, а також офлайн та онлайн безпека.

Як нагадала Дьякова, за даними Держспецзв'язку, близько 80% розвідувальної інформації рф отримує з відкритих джерел - сайтів, соціальних мереж, ЗМІ.

Тому дуже актуальним є завдання навчити дітей, що можна, а що не можна публікувати в соціальних мережах, з ким можна спілкуватися, а з ким - ні.

Окрім того, як зазначила експертка, війна в Україні - чи не перша війна в історії, новини з якої і різноманітний контент постійно присутні в інформаційному просторі. Тому навіть діти, які перебувають за межами України, можуть бачити дуже багато насильницького контенту. В цих випадках, як наголосила Дьякова, важливий батьківський контроль і пояснення з боку батьків дитині, що можна, а що не можна відкривати в інтернеті.

"Для дітей ми розробили серію уроків - це дві серії: одна про oфлайн безпеку, друга - онлайн безпека дітей в часи війни. Це уроки для молодшої та середньої школи. За підтримки Служби якості освіти і Міносвіти уроки було донесені до освітян, і вже близько 9 тисяч людей по всій Україні таке навчання пройшли, і ще велика кількість дітей пройде до нового року", - розповіла Дьякова.

За ії словами, батьки мають обговорювати з дітьми те, що відбувається відповідно віку дітей, а також спостерігати за психологічним станом своєї дитини. І якщо є розуміння, що потрібна допомога - звертатися до фахівця. Також дієвим є обмеження часу, який дитина проводить в інтернеті. Досягти цього можна завдяки сімейним угодам, коли родина домовляється про час, який проводить разом без гаджетів.

Як повідомляв Укрінформ, працівників місцевої влади навчатимуть соціальної роботи та організації соціальних послуг на онлайн-майданчику «Платформа соціальної освіти».

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-