Житомирська облрада звернулася до влади щодо заборони УПЦ МП

Житомирська облрада звернулася до влади щодо заборони УПЦ МП

Укрінформ
Житомирська обласна рада звернулася до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, та РНБО щодо заборони УПЦ (МП).

Відповідне звернення підтримали депутати облради, передає кореспондент Укрінформу.

«Для припинення використання УПЦ (МП) як інструменту агресії проти України, усунення загроз, пов’язаних з використанням цієї організації для втручання у внутрішні справи України, маючи на меті блокування спроб російської влади з дестабілізації ситуації, ми, депутати Житомирської обласної ради, звертаємося до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки України щодо прийняття закону про заборону діяльності Української православної церкви (московського патріархату) у зв’язку з підтримкою російської агресії та сприяння тероризму», – йдеться у зверненні.

Окрім того, депутати просять накласти санкції на керівництво УПЦ (МП), передбачивши арешти їхніх рахунків та майна, які мають бути спрямовані на відбудову України, а також забезпечити невідкладну реєстрацію документів релігійних організацій громад, які змінили підлеглість у канонічних та організаційних питаннях, прийнявши рішення про перехід до Православної церкви України.

У зверненні також ідеться про необхідність забезпечення швидкого та дієвого реагування правоохоронних органів на всі виявлені факти співпраці з агресором і ведення антиукраїнської пропаганди з боку священнослужителів УПЦ (МП), зокрема і високого рангу.

Читайте також: Колабораціонізм може стати підставою для заборони УПЦ МП – Веніславський

Депутати звернулися до Міністерства культури та інформаційної політики щодо негайного призупинення використання пам’яток історії та архітектури представниками УПЦ (МП).

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

СБУ останнім часом проводить безпекові заходи в єпархіях УПЦ (МП) у різних регіонах країни. У багатьох виявлені особи з громадянством рф, проросійська література й мільйони готівкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-