Екоактивісти облили фарбою будівлю «Ла Скала», де покажуть «Бориса Годунова»

Екоактивісти облили фарбою будівлю «Ла Скала», де покажуть «Бориса Годунова»

Укрінформ
Кліматичні активісти руху «Останнє покоління» облили фарбою будівлю міланського театру «Ла Скала», де сьогодні, 7 грудня, прем'єра сезону, на якій покажуть оперу «Борис Годунов».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

У середу поліцейські затримали п'ятьох членів руху з плакатом «Останнє покоління - Ні газу, ні вугіллю».

Протестувальників доставили до міського управління поліції для встановлення особи та передачі справи прокуратурі.

Учора стало відомо, що представники української діаспори в Італії проведуть акцію протесту біля будівлі міланського театру «Ла Скала».

Як повідомлялося, консул України в Мілані Андрій Картиш у листі до директора "Ла Скала" Домініка Меєра, мера Мілана Джузеппе Сала та губернатора Ломбардії Аттіліо Фонтана закликав переглянути репертуар театру та не відкривати сезон 7 грудня оперою "Борис Годунов", а також уникати російських постановок, аби не сприяти "пропагандистським елементам".

У відповідь Меєр сказав, що відкриття сезону театру російською оперою "Борис Годунов" нібито не сприятиме російській пропаганді.

Читайте також: Прем'єрка Італії завітає на відкриття сезону в «Ла Скала», де покажуть «Бориса Годунова»

На тлі загарбницької війни росії проти України міланський оперний театр "Ла Скала" вперше за 200 років розпочне свій сезон російською оперою "Борис Годунов" Мусоргського. У балетний сезон також увійдуть "Лускунчик" і "Лебедине озеро" Петра Чайковського та "Ромео і Джульєтта" Сергія Прокоф’єва.

Фото: ansa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-