У Німеччині екстремісти планували напад на Бундестаг і держпереворот, серед них — громадянка рф

У Німеччині екстремісти планували напад на Бундестаг і держпереворот, серед них — громадянка рф

Укрінформ
По всій Німеччині з раннього ранку вівторка проходить масштабний рейд проти членів угруповання, яке підозрюють у тероризмі та підготовці державного перевороту.  

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твіттер Федеральне управління кримінальної поліції.

«25 осіб були заарештовані сьогодні вранці за підозрою в членстві або підтримці терористичної організації в Німеччині…Підозрюваних звинувачують у створенні або підтримці групи, яка має на меті заміну існуючого державного ладу в Німеччині», - повідомляють правоохоронці.

Підозрюваних в основному можна віднести до угруповання Reichsbürger (Громадяни рейху). Повний перелік їх розміщено на сайті Генпрокуратури.

Читайте також: В Албанії затримали українця і двох росіян, які намагалися потрапити на військовий завод

Привертає увагу, що серед тих, хто підтримував угруповання, названа громадянка росії Віталія Б. Серед головних підозрюваних – член колишньої аристократичної родини, колишній депутат Бундестагу від правої «Альтернативи для Німеччини», кілька колишніх офіцерів спецназу Бундесверу.

Слідчі підозрюють у плануванні ними збройного нападу на Бундестаг і державного перевороту. Підозрювані, за наявними даними, хотіли створити новий уряд і нову армію.

Одному з найбільших рейдів в історії передувало масштабне розслідування, яке тривало кілька місяців. Обшуки проводяться в 11 федеральних землях, в двох випадках – в Австрії та Італії (Альпійський регіон).

Читайте також: Німецькі спецслужби очікують посилення російської пропаганди та шпигунства

Операція, до якої залучено майже 3 тисячі офіцерів Федеральної кримінальної поліції, Федеральної поліції та Державної кримінальної поліції, триває. Обшуки проводяться на 137 об’єктах.

Так звані «громадяни Райху» не визнають ні існування Федеративної Республіки, ні її уряду, ні законів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-