Американська і Польська академії наук оголосили конкурс для українських дослідників

Американська і Польська академії наук оголосили конкурс для українських дослідників

Укрінформ
Національна академія наук (NAS) США та Польська академія наук (PAN) оголосили конкурс щодо створення українських дослідницьких груп.

До їх складу має входити до п’яти науковців разом із керівником, який працює в Польській академії наук. Кожна група отримає 600 тисяч доларів на три роки діяльності, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

В конкурсі можуть взяти участь науковці, що мають українське громадянство, та науковці, які працювали в українських наукових підрозділах станом на початок війни 24 лютого цього року. При цьому українські науковці зможуть працювати дистанційно, зокрема, перебуваючи в Україні. У PAN повідомили, що ця ініціатива є відповіддю на численні запити та прохання українських партнерів, які часто не можуть виїхати за межі країни.

Читайте також: ЄС включив Україну у програми Horizon Europe із фінансуванням у €13,5 мільярда

Аби подати заявку на участь у програмі, науковці спочатку повинні звернутися до Польської академії наук. Згодом заявку спільно оцінить група експертів з Польської академії наук та Національної академії наук США. Програма стартує вже найближчим часом.

Призначення фінансування на роботу дослідницьких груп залежатиме від якості запропонованих проєктів.

Читайте також: На МКС відправили мінілабораторії, створені українськими школярами — Зеленська

Як відомо, у березні Польська та Американська академії оголосили програму підтримки дослідників з України. Наразі в ній взяли участь близько 250 науковців з України. Раніше Польська академія наук уклала угоду з Національною академією наук України про відкриття набору 64 науковців з України. Бюро міжнародних відносин PAN виділило на це понад мільйон злотих (понад 220 тис. $) з власного бюджету. Крім того, кошти надали численні міжнародні організації, членом яких є Польська академія наук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-