Франція занепокоєна кампанією репресій проти білоруських та російських опозиціонерів

Франція занепокоєна кампанією репресій проти білоруських та російських опозиціонерів

Укрінформ
Франція висловлює глибоке занепокоєння щодо стану здоров'я та умов утримання лауреата премії Сахарова 2020 року та премії Вацлава Гавела 2021 року Марії Колесникової, яку 6 вересня у білорусі було засуджено до 11 років ув'язнення.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

У МЗС наголошують, що Колесникова повинна мати можливість перебувати під належним медичним наглядом та продовжувати користуватися захистом своїх адвокатів.

“Франція закликає білоруську владу беззастережно і негайно звільнити всіх безпідставно затриманих осіб у білорусі та засуджує триваючі репресії білоруської влади проти свого населення”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Однозначно воєнний злочин: Франція засудила масовану атаку рф на Україну

Водночас у МЗС Франції висловили жаль з приводу рішення російської прокуратури, яка вимагала дев'ять років позбавлення волі для представника опозиції Іллі Яшина, заарештованого 28 червня та звинуваченого в поширенні “неправдивої інформації” про дії російської армії в Україні з “розпалюванням ворожнечі”.

“Франція дуже стурбована кампанією репресій, яку веде російська влада проти голосів, які критикують владу та її агресивну війну проти України. Вона засуджує перешкоди свободі слова та свободі преси, які збільшилися за останні місяці”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Франція з партнерами опрацьовує пропозицію створити спецтрибунал для росії

У французькому МЗС вкотре закликали російську владу поважати права людини та основні свободи, звільнити всіх політичних в'язнів і припинити судові переслідування проти них.

Як повідомлялося, ув'язнену білоруську опозиціонерку Марію Колесникову госпіталізували до реанімації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-