Двопартійна підтримка України в Конгресі США не втратила сили – Блінкен

Двопартійна підтримка України в Конгресі США не втратила сили – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен висловив упевненість, що обидві партії в Конгресі США зберігають достатньо потужну двопартійну позицію на підтримку України, яка протистоїть агресії рф.

Про це він заявив у вівторок у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Відмінною рисою наших сьогоднішніх зусиль на підтримку України є дуже сильна двопартійна підтримка»,- підкреслив глава американської дипломатії.

Блінкен запевнив, що не бачить ознак того, що ця підтримка могла припинитися.

Читайте також: Блінкен: Дії путіна в Україні - варварські

Водночас, за його словами, для нинішньої адміністрації залишається важливим підтримувати комунікацію з американським народом щодо зовнішньополітичних питань, у тому числі через обраних членів Конгресу.

«Жодні зусилля в зовнішній політиці не можуть ефективно підтримуватися без поінформованої згоди американського народу»,- зауважив Блінкен.

Читайте також: Держдепартамент США: Ми хочемо справедливого миру в Україні, а не паузи для путіна

Як повідомляв Укрінформ, за результатами останніх виборів до Конгресу США республіканці отримали незначну перевагу в Палаті представників. Це означає, що адміністрація президента Байдена змушена буде рахуватися з позицією республіканської більшості та долати політичний опір з їхнього боку під час просування власних ініціатив у нижній палаті Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-