У Польщі розчаровані рішенням Німеччини не передавати комплекси Patriot Україні

У Польщі розчаровані рішенням Німеччини не передавати комплекси Patriot Україні

Укрінформ
Варшава розчарована рішенням Берліна не передавати Україні комплекси Patriot. Відтак, Польща переходить до етапу подальшого розміщення німецьких ракет на своїй території.

Про це написав у Твіттері міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“Після розмови з міністром оборони Німеччини я з розчаруванням сприйняв рішення (Берліна – ред.) відмовитися від підтримки України. Розгортання Patriot в західній Україні посилило б безпеку поляків та українців”, - написав Блащак.

Читайте також: Кулеба закликає Берлін зняти табу на передачу Україні Patriot і танків Leopard 2

Він додав, що у зв’язку з цим рішенням Польща переходить до робочих переговорів з Німеччиною щодо розміщення пускових установок цих ракет на своїй території та їх включення до польської системи управління військами.

Як повідомлялося, Німеччина в листопаді запропонувала Польщі системи Patriot для захисту повітряного простору країни після падіння ракети в районі, що є прикордонним з Україною. У відповідь Польща запропонувала розмістити Patriot в Україні поблизу кордону з РП. У Варшаві це пояснили тим, що це було б краще для безпеки Польщі.

Читайте також: Варто розділяти поставки Patriot у Польщу та допомогу із ППО для України – Столтенберг

Після цього розгорнулась жвава дискусія, до якої долучився й генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він сказав, що розміщення ППО в Україні можливе, але остаточно це має вирішити Німеччина. Таким чином Столтенберг заперечив аргументи міністерки Ламбрехт, яка посилалася спочатку на можливі застереження з боку НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-