росіяни за день випустили по Сумщині 226 мін і снарядів — голова ОВА

росіяни за день випустили по Сумщині 226 мін і снарядів — голова ОВА

Укрінформ
російські війська у вівторок, 6 грудня, обстріляли сім прикордонних громад Сумської області, випустивши загалом 226 мін і снарядів.

Як передає Укрінформ, про це очільник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив у Телеграмі.

Зокрема, по Есманьській громаді, за даними голови ОВА, загарбники завдали чотири удари — у розташованих поруч із кордоном селах розірвалися 20 ворожих мін, 60 снарядів з реактивних систем залпового вогню "Град" та ще 12 зі ствольної артилерії.

Унаслідок обстрілів осколкове поранення дістав 69-річний місцевий житель. Постраждалому діагностована рвана рана щоки, допомога надана на місці. Також станом на цей час відомо про щонайменше три пошкоджені житлові будинки, в одному з них спалахнула пожежа.

Читайте також: Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Сумщини та Чернігівщини

По Миропільській громаді російські війська двічі вдарили з мінометів 120-міліметрового калібру — зафіксовані 37 влучань.

Шалигинську громаду загарбники обстріляли зі ствольної артилерії. Загалом нараховані 30 влучань.

По Хотінській громаді ворог бив одночасно із самохідних артилерійських установок 122-міліметрового калібру (чотири снаряди) й мінометів (13 мін). За даними Живицького, ворожим вогнем пошкоджені лікарня та дитячий садок, у медзакладі вирує пожежа.

По Юнаківській громаді з території росії відбулися 12 влучань з мінометів та 13 — із самохідних артустановок.

Білопільську громаду російські війська обстріляли з мінометів — зафіксовані 15 влучань.

Читайте також: росіяни вдарили з «градів» по Сумщині, поранений чоловік

По прикордонню Краснопільської громади загарбники били із самохідних артустановок 120-міліметрового калібру. Унаслідок ворожого обстрілу на території громади розірвалися 20 снарядів.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня російські військові завдали по Сумській області 84 удари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-