Штати не спонукали Україну до завдання ударів поза її територією – Держдеп

Штати не спонукали Україну до завдання ударів поза її територією – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати не надавали зброї Україні для нанесення ударів поза її суверенною територією, а також не спонукали Київ атакувати цілі на території рф.

З такою заявою виступив у вівторок під час брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не надавали українцям зброї для її застосовування по території росії. Ми дуже чітко заявляли, що це (зброя, яку раніше постачали Україні США – ред.) є оборонними поставками», - зазначив представник Держдепу у відповідь на запитання в контексті останніх вибухів на російських військових аеродромах.

Читайте також: путін прагне відновлення свого впливу в регіоні та не хоче миру - Держдеп

Він також підкреслив, що наразі жодна сторона не взяла на себе відповідальності за ці вибухи, зауваживши, що не хотів би вдаватися до спекуляцій.

Водночас у ширшому контексті Прайс наголосив, що оборонна допомога, поставлена США раніше, не забезпечувала Україну можливостями для ударів по території рф, «і ми не спонукали Україну завдавати ударів поза її кордонами». За його словами, США постачали все необхідне оборонне озброєння Україні для його застосування на власній суверенній території проти агресора.

Читайте також: Держдеп пояснив позицію США щодо можливості переговорів з росією

При цьому речник Держдепартаменту зауважив, що Сполучені Штати й вся міжнародна спільнота, яка підтримує українців, зосереджує зусилля на підтримці незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх двох днів сталися вибухи на російських військових аеродромах у рязані (дягілєво), саратові (енгельс) і курську. Крім того, стався підрив на комбінаті «Слава» у брянську, де зберігаються резервуари з паливом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-