Стефанчук обговорив зі спікерами парламентів Литви та Польщі збройну агресію рф

Стефанчук обговорив зі спікерами парламентів Литви та Польщі збройну агресію рф

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук взяв участь у засіданні президії Міжпарламентської асамблеї ВР України, Сейму й Сенату Республіки Польща та Сейму Литовської Республіки.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Засідання президії Міжпарламентської асамблеї Литви, Польщі та України. Разом зі своїми колегами, спікеркою Сеймасу Литви Вікторією Чміліте-Нільсен та маршалком Сенату Польщі Томашем Гродзьким, говоримо про Україну", — зазначив він.

Зокрема, темами для обговорення стали російська збройна агресія й солідарність з Україною.

Читайте також: Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі

Також під час засідання Голова ВР із колегами мали змогу поговорити з головою Комітету з питань закордонних справ Палати представників Сполучених Штатів Америки Робертом Келлі Менендезом.

"Сьогодні росія значно підвищила інтенсивність терористичних ракетних та повітряних ударів по мирних містах України, по об’єктах критичної енергетичної інфраструктури. Вона намагається зламати наш опір, використати морози як зброю проти українців. Тому гостро стоїть питання посилення спроможності нашої протиповітряної та протиракетної оборони", — наголосив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук очікує рішучих дій після визнання рф спонсором тероризму, а Голодомору - геноцидом

Голова Верховної Ради подякував США, Польщі й Литві за "цілковиту підтримку, солідарність та відданість спільним цінностям".

Як повідомлялося, Стефанчук перебуває в Литві з робочим візитом. Найближчими днями голова ВР братиме участь у засіданні Парламентської асамблеї Литви, Польщі та України. На порядку денному — міжнародна підтримка України та подальша співпраця на рівні парламентів. Також Стефанчук планує провести низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-