В Україні очікується невеликий сніг з дощем, уночі до 9° морозу

В Україні очікується невеликий сніг з дощем, уночі до 9° морозу

Погода
Укрінформ
В Україні 7 грудня пройде невеликий сніг, у західних, центральних та південних областях з дощем, на дорогах місцями ожеледиця, температура вночі 4-9° морозу, в східних областях до 12°, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

"Уночі на Правобережжі, вдень в Україні, крім східної частини, невеликий сніг, в західних, центральних та південних областях з дощем (вночі на заході країни помірні опади, подекуди налипання мокрогого снігу та ожеледь). У західних, північних та центральних областях на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с, вночі в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 4-9° морозу, в східних областях до 12°, в західних та південних областях 0-5° морозу; вдень в Україні від 3° морозу до 2° тепла, на Закарпатті, Прикарпатті, Одещині та в Криму 3-8° тепла", - йдеться в повідомленні.

У Києві та області у середу очікується невеликий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. У столиці температура вночі 5-7°, вдень 0-2° морозу; на Київщині вночі 4-9° морозу, вдень від 3° морозу до 1° тепла.

Синоптики прогнозують 8-9 грудня у південній частині невеликий дощ; температура вночі 1-6° тепла, вдень 5-10°, в Криму до 14°.

На решті території країни пройде невеликий мокрий сніг та дощ, подекуди ймовірне налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця; 8 грудня вдень у західних, Житомирській та Вінницькій областях без опадів; температура вночі 0-5° морозу (9 грудня у східних та центральних областях близько 0°), вдень від 3° тепла до 2° морозу, на Закарпатті 3-8° тепла.

Вітер в Україні переважно південно-східний, 5-10 м/с, у східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Читайте також: Початок зими-2022-2023: пережити блекаут – це реально

У Києві та області 8 грудня вночі очікується невеликий мокрий сніг, вдень без опадів; 9 грудня невеликий мокрий сніг з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південний, південно-східний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 1-3° морозу, вдень 0-2° тепла, на Київщині вночі 1-5° морозу, вдень 0-2° тепла.

Згідно з прогнозом, в Україні на вихідні часом ймовірні невеликі, місцями помірні дощі, в західних, північних та північно-східних областях з мокрим снігом; 10 грудня у південній частині без істотних опадів.

Прогнозується подальше підвищення температури: 10 грудня в західних (крім Закарпаття), північних та східних областях вночі 3° морозу, вдень 2-8° тепла, на решті території, 11 грудня, крім північно-західних та східних областей, вночі 2-8° тепла, вдень 6-12°; 11 грудня у південній частині (крім Запорізької області) вночі 5-11° тепла, вдень 10-16°.

У Києві та області на вихідні пройде часом невеликий дощ (вночі 10 грудня місцями з мокрим снігом). У столичному регіоні очікується подальше підвищення температури. Зокрема, в столиці 10 грудня вночі близько 0°, вдень 3-5° тепла, 11 грудня вночі 3-5° тепла, вдень 7-9°; на Київщині 10 грудня вночі 3° морозу, вдень 2-7° тепла, 11 грудня вночі 2-7° тепла, вдень 6-11°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-