Юрія Шухевича поховають на Личаківському цвинтарі у Львові

Юрія Шухевича поховають на Личаківському цвинтарі у Львові

Укрінформ
Героя України, сина командувача УПА Романа Шухевича, екснардепа, політв’язня Юрія Шухевича поховають 10 грудня на Личаківському цвинтарі у Львові.

Про це повідомили рідні Шухевича на його сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Хочемо повідомити вам, що п. Юрко вже у рідному Львові. Запрошуємо спільно провести в останню путь Українця з великої букви, який Україну любив понад усе. Все своє життя він присвятив Україні і Богові, що йому давало силу винести той важкий хрест, який йому був суджений, гідно і мужньо. Тепер наш обов’язок гідно віддати шану герою», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прощання з Юрієм Шухевичем відбудеться у п’ятницю, 9 грудня, у Соборі Св. Юра з 15:00 год. Опісля відбудеться Парастас у Гарнізонному Храмі о 19:00год.

Чин похорону розпочнеться у суботу, 10 грудня, о 11.00 год у Гарнізонному храмі Св. Петра і Павла і завершиться на Личаківському цвинтарі.

«На велике прохання п. Юрія та його сім’ї, просимо розглянути можливість не тратитися на квіти та вінки, а натомість ці кошти пожертвувати на підтримку наших захисників Збройних сил України», - додають рідні.

Читайте також: На Прикарпатті померла 94-річна зв'язкова УПА Параска Гальчук

Як повідомляв Укрінформ, дисидент, член Української Гельсінської групи Юрій Шухевич помер на 90-му році життя 22 листопада у Німеччині, де перебував на лікуванні.

Син командувача ОУН-УПА Романа Шухевича Юрій-Богдан Шухевич народився 28 березня 1933 року у селі Оглядів на Львівщині. Український політичний діяч, член Української Гельсінської групи, дисидент, народний депутат України VIII скликання, політв’язень у 1948–1956, 1956–1968, 1972–1988 роках, він провів 28 років у в'язницях і таборах СРСР.

У 1990 - 1994 Шухевич став організатором і головою УНА-УНСО.

У серпні 2006 року Юрію Шухевичу було присвоєно звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-