США мають план дій на випадок застосування росією ядерної зброї - Блінкен

США мають план дій на випадок застосування росією ядерної зброї - Блінкен

Укрінформ
Ядерна риторика путіна є безвідповідальною, і Сполучені Штати чітко висловили росії стурбованість з приводу загроз, які вона несе.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав в інтерв'ю CBS, передає Укрінформ.

 «Ми дуже чітко заявили  росіянами - як публічно, так і в приватному порядку - щоб вони припинили пусті балачки про ядерну зброю», - повідомив він.

На запитання, чи США контактували у приватному порядку з кремлем щодо загрози ядерної війни, Блінкен відповів ствердно: «Так. Дуже важливо, щоб москва почула від нас і дізналася від нас, що наслідки будуть жахливими. І ми дуже чітко дали це зрозуміти».

Читайте також: Дуда про ядерний шантаж росії: У США теж є ядерна кнопка

За словами держсекретаря, «у путіна є чіткий вихід з війни, яку він розпочав, - це покласти їй край». Він укотре повторив: якщо росія припинить воювати - закінчиться війна, якщо припинить Україна - закінчиться Україна».

Як зазначається, Блінкен відмовився поділитися подробицями стосовно того, яким чином Вашингтон зреагує на застосування ядерної зброї. Однак він сказав, що в адміністрації США є план.

На запитання - чи це план, який відверне Третю світову війну? - очільник Держдепу відповів таким чином: «Президент Байден сповнений рішучості зробити все можливе, щоб допомогти українцям захистити себе, і ми робимо все можливе, щоб згуртувати інші країни для тиску на росію».

Читайте також: росія має зрозуміти, що світ не терпітиме її ядерну риторику - Кулеба

«Ми також сповнені рішучості, щоб ця війна не розширювалася», - резюмував глава американської дипломатії.

Як повідомлялося, радник Джо Байдена з питань національної безпеки Джейкоб Салліван заявив, що США попередили кремль: росію очікують катастрофічні наслідки, якщо вона зважиться застосувати ядерну зброю.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-