На півдні ЗСУ знищили понад 40 загарбників та п'ять складів з боєприпасами

На півдні ЗСУ знищили понад 40 загарбників та п'ять складів з боєприпасами

Укрінформ
За минулу добу на Південнобузькому напрямку ЗСУ знищили 43 російських військових, 13 одиниць техніки, а також п'ять складів боєприпасів.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку стабільно складна, але контрольована. Противник у спробах протистояння нашим активним діям вишукує різноманітні варіанти. Поблизу Архангельського диверсійно-розвідувальною групою до 10 осіб намагався перевірити міцність наших позицій. Внаслідок бою зазнав втрат і ретирувався. По рубежу потенційного просування наших підрозділів здійснює мінування протипіхотними та протитанковими мінами», - йдеться в повідомленні.

Для забезпечення можливостей підтягування резервів та запасів, в тому числі з тимчасово окупованого Криму, росіяни не полишають спроб облаштування нових переправ, зокрема на Каховському напрямку.

На Херсонщині, у Бериславському районі знищено безпілотник-розвідник. На Миколаївщині силами протиповітряної оборони припинено спробу чергової атаки дрона-камікадзе типу «Шахід-136». Його знищено у повітрі над відкритою місцевістю. Без руйнувань та людських втрат.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки ворога поблизу семи населених пунктів

«У Бериславському районі Херсонщини, воїнами зенітної ракетної бригади збитий російський штурмовик Су-25. Для порятунку російського пілота окупанти відправили гелікоптер Мі-8, який також був успішно знищений нашими зенітниками», - зазначили українські військові.

Авіація ЗСУ завдала по ворогу дев'ять ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 310 вогневих завдань. Відпрацьовано удари по району зосередження ворожого озброєння та техніки на Бериславщині, посилено вогневий контроль Антонівського мосту, унеможливлено використання альтернативного руху на переправі в районі Нової Каховки.

Підтверджені втрати росіян становлять: 43 військових, три танки, самохідна артустановка та дев'ять одиниць автобронетехніки.

Читайте також: ЗСУ вдарили по розташуванню росгвардії в Херсоні

Окрім того, додали в ОК «Південь», знищено п’ять складів боєприпасів - у Безіменному, Тернових Подах, у Калинівці та на Кінбурнській Косі.

Як повідомлялося, з 24 лютого до 25 вересня українські захисники ліквідували близько 56 700 російських військових.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-