Концерт у Нью-Йорку до 100-річчя Щедрика: частину коштів спрямують на відбудову України

Концерт у Нью-Йорку до 100-річчя Щедрика: частину коштів спрямують на відбудову України

Укрінформ
Частина коштів від концерту, який відбудеться у Нью-Йорку з нагоди 100-річчя Щедрика – всесвітньо відомого твору українського композитора Миколи Леонтовича, буде спрямована на відбудову України.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство закордонних справ України повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що цього року виповнюється сто років північноамериканській прем’єрі “Щедрика” (відомого світу як Carol of the Bells) у нью-йоркському Карнегі-Холл. Український інститут спільно з МЗС та Ukrainian Contemporary Music Festival організовує великий концерт Notes from Ukraine. Він відбудеться у Карнегі-Холл — найпрестижнішому концертному залі Нью-Йорка 4 грудня.

“Цьогоріч виповнюється сто років відомому туру УНР капели Олександра Кошиця у США, під час якого вони вперше виконали тепер улюбленого всіма “Щедрика”. З огляду на популярність пісні через століття, гастролі продемонстрували успішність української культурної дипломатії. Ми сприймаємо цьогорічне свято як чудову нагоду відзначити українську багатовікову культуру та державність у часи, коли росія намагається їх знищити. Упевнений, цей захід дасть присутнім зрозуміти, що ми захищаємо, і чому Україна переможе”, - заявив очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Квитки можна придбати в касі Карнегі Холл або відвідавши сайт carnegiehall.org. Частина коштів буде спрямована на “Відбудову України” через платформу Президента України Володимира Зеленського United24.

Більше інформації про концерт можна дізнатися на офіційному сайті події.

Читайте також: На благодійному заході у Нью-Йорку для України зібрали понад мільйон доларів

Як повідомлялося, у травні Президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна запускає глобальну фандрейзингову платформу UNITED24. Упродовж перших чотирьох місяців її функціонування на допомогу України надійшли внески зі 110 країн на загальну суму майже 200 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-