До Флориди прямує ураган «Іан», у штаті оголосили надзвичайний стан

До Флориди прямує ураган «Іан», у штаті оголосили надзвичайний стан

Укрінформ
Влада американського штату Флорида закликала мешканців прибережних районів підготуватися до потенційно небезпечного урагану «Іан», який може обрушитися на цей регіон найближчими днями.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Губернатор Рон Десантіс вже оголосив надзвичайний стан у всьому штаті Флорида, закликавши всіх жителів негайно розпочати підготовку до урагану «Іан». Він також звернувся до адміністрації Байдена з проханням оголосити федеральне надзвичайне становище, що надасть місцевій владі додаткове фінансування і приведе в готовність Національну гвардію США.

Стихія може обрушитися на південь Флориди у понеділок увечері або у вівторок. За даними Національного центру з ураганів, спочатку очікується, що тропічний шторм уразить Ямайку, Кубу та Кайманові острови. Очікується, що потім він посилиться і біля узбережжя Флориди перейде в категорію урагану.

Читайте також: Тайфун Нанмадол прямує до Японії: близько двох мільйонів людей мають евакуюватись

Зазначається, що співробітник округу Монро, адміністративним центром якого є острів Кі-Уест - найпівденніша точка Сполучених Штатів - повідомив, що місцева влада ще не ухвалила рішення про евакуацію, але може провести повторну оцінку ситуації.

Тим часом мер міста Сарасота Ерік Арройо закликав мешканців готуватися до стихійного лиха. «Будьте активними, переконайтеся, що ви запаслися ліками. Зробіть невеликі запаси води, предметів першої потреби», - заявив міський очільник.

Читайте також: Корсику накрив потужний ураган - близько 45 тисяч осель без світла, є жертви

Як повідомлялося, минулого тижня ураган «Фіона» залишив без електроенергії Пуерто-Рико та спричинив катастрофічні повені та зсуви на острові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-