Не можна дозволити світовий порядок, де правда в сильнішого - МЗС Сінгапуру

Не можна дозволити світовий порядок, де правда в сильнішого - МЗС Сінгапуру

Укрінформ
Сінгапур розцінює широкомасштабне вторгнення росії на суверенну територію України як грубе порушення міжнародного права і Статуту ООН.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на загальних дебатах 77-ї сесії Генасамблеї ООН заявив міністр закордонних справ Сінгапуру Вівіан Балакрішнан.

«Вторгнення росії на територію України грубо порушує міжнародне право, Статут ООН і підриває порядок, заснований на правилах», - сказав Балакрішнан. За його словами, у Сінгапурі також глибоко стурбовані можливою анексією російською федерацією окупованих після 24 лютого територій України.

Очільник МЗС зауважив, що «багатостороння система міжнародної безпеки сьогодні проходить серйозне випробування», тож надзвичайно актуальною є необхідність міжнародного співробітництва та взаємодії. Сінгапур вважає, що єдиний спосіб для держав світу зберегти стабільність і розвиток полягає в тому, щоб підтримувати інклюзивну багатосторонню систему, засновану на правилах.

«Особлива важливість багатосторонньої дипломатії і міжнародного права для нас стоять у центрі, тому ми так рішуче засудили вторгнення росії на територію України», - підкреслив Балакрішнан.

Читайте також: Сінгапур сформував пакет допомоги Україні: «швидкі», пожежні машини, міношукачі

На його переконання, «безпека Сінгапуру та багатьох малих держав залежить від підтримки міжнародним співтовариством основоположних принципів суверенітету й територіальної цілісності держав».

«Малі держави не повинні дозволити встановитися такому світовому порядку, в якому правда буде у того, в кого більша сила», - зазначив міністр.

Як відомо, на 77-й сесії Генасамблеї ООН домінує тема російської війни проти України. Наша держава ставить за мету розширити взаємодію із країнами Африки, Азії та Латинської Америки, а також виробити механізми притягнення росії до відповідальності за злочин агресії.

Фото: mfa.gov.sg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-