Українські захисники відбивають наступ з боку Лисичанського НПЗ – Гайдай

Українські захисники відбивають наступ з боку Лисичанського НПЗ – Гайдай

Фото
Укрінформ
російські війська ведуть масований наступ зі сторони Лисичанського нафтопереробного заводу.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Вони використовують будь-яку можливість для створення сприятливих умов для подальшого наступу на окремих ділянках. Атакують по різних напрямках, аби витиснути ЗСУ із оборонних укріплень. За вчора шість разів наші бійці змусили їх відступити. Ще на трьох ділянках на межі Луганщини та Донеччини бої тривають і дотепер. Зокрема і в районі Лисичанського НПЗ», – поінформував Гайдай.

Читайте також: У Попасній могли ліквідувати понад 100 «вагнерівців» – Гайдай

За його словами, населені пункти і позиції українських військових ворог обстрілює з артилерії. Тільки за ніч здійснили чотири танкових атаки та чотири авіаудари. Не припиняється й ракетний терор. Так, одну із ракет противник спрямував на будівлю, де розташувалися поліцейські з Луганщини, які зараз базуються у сусідній області.

Як наслідок, вісім працівників поліції отримали ушкодження різного ступеню важкості.

Читайте також: На відновлення комунальної інфраструктури Луганщини треба понад сім мільярдів гривень - Гайдай

Також він розповів, що російська загарбницька адміністрація «відновлює» постачання газу у тих селах, де або не було бойових зіткнень, або вони пройшли ще на початку весни.

Півтора місяця тому загарбницька адміністрація обіцяла, що газ буде відновлено в нещодавно захоплених містах упродовж тижня.

«Звісно, це неможливо, зважаючи на обсяг розбитих обстрілами росіян комунікацій. І все, що вони змогли, – до середини серпня завершити комплекс ремонтних робіт по відновленню пошкоджених в результаті бойових дій газових мереж у селах. Та річ у тім, що в наведених ними населених пунктах активних бойових дій або не було зовсім, або завершилися вони ще навесні», - підкреслив Гайдай.

Він уточнив, що до села, де 300-400 хат, вони вели газ чотири місяці. «Із такими темпами міста очікує катастрофа», – резюмував Гайдай.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять спротив російським військам. Станом на 15 серпня українські захисники знищили вже майже 44 тисячі загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-