Підозру в колабораціонізмі оголосили двом чиновницям «лнр»

Підозру в колабораціонізмі оголосили двом чиновницям «лнр»

Укрінформ
Правоохоронці оголосили про підозру в колабораційній діяльності двом представницям адміністрацій «лнр».

Про це у Телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини двом громадянкам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, жінка, яка раніше обіймала керівну посаду в сфері управління АПК, добровільно погодилася на співпрацю із загарбницькою адміністрацією рф.

«У березні 2022 року її призначили на псевдопосаду «начальника відділу агропромислового розвитку адміністрації Новопсковського району лнр», незаконно створеного на території тимчасово окупованого Старобільського району Луганщини. Вона займається перепідпорядкуванням сільгосппідприємств Новопсковщини окупаційній владі та організацією сплати податків до бюджету так званої «лнр», - зазначають в ОГП.

Друга підозрювана відкрито співпрацює із представниками рф, обіймаючи керівну посаду в адміністративному псевдооргані загарбницької влади.

Читайте також: Призначеному загарбниками «меру» Куп’янська оголосили підозру у колабораціонізмі

«У порушення Конституції та законів України, вона працює так званим «заступником голови адміністрації міста Стаханова лнр», що діє на території тимчасово окупованого Алчевського району Луганщини. Псевдопосадовиця виконує функції із забезпечення діяльності незаконно створених структур на території міста, виконує доручення голови так званої «лнр» з організації роботи псевдооргану влади», - заявили правоохоронці.

Як повідомлялося, на Харківщині правоохоронці заочно оголосили підозру колаборанту, якого загарбники призначили «мером» Куп’янська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-