Кулеба: путін тричі в житті обпікся і щоразу - на Україні

Кулеба: путін тричі в житті обпікся і щоразу - на Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що росія буде для України джерелом проблем і з путіним, і без нього, адже навіть після періодів відносної свободи вона завжди сповзала в деспотію.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку Дмитро Кулеба висловив в інтерв'ю Дмитру Гордону у відповідь на запитання, яким він бачить майбутнє росії.

“Буде найскладніший період після смерті путіна, тому що країна відвикла жити без свого керманича. І цей період нестиме Україні не менші проблеми, ніж сам путін. Єдине, що буде краще, - у путіна є особиста одержимість Україною. Він був, у принципі, досить успішним лідером, але тричі в житті він обпікся, і всі три рази це була Україна. Звісно, ​​ми для нього особиста образа”, - сказав глава МЗС.

Кулеба зауважив, що зараз багато хто обговорює, розпадеться росія чи ні, але, за словами міністра, він у ці теми не вникає, бо "це поки що дуже гіпотетичний сценарій".

Читайте також: Кулеба порадив росіянам скаржитися прямо в кремль щодо заборони в’їзду в Європу

"Я розумію тверезо, що поки путін живий, буде приблизно так, як є. Після нього росія потрапить у глибоку кризу, з якої вийде нова росія – або ще деспотичніша, або вільніша. Але якщо вона буде вільною, то незабаром після цього етапу вона знову сповзе в деспотію, бо, попри святу віру європейських інтелектуалів, що свобода в росії можлива, історична практика показує, що це не так", - зазначив голова української дипломатії.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-